Øktplan

TidHva HvordanHvorfor
15 minutt

Oppvarming

Oppjogg med ball
Spillerne jogger med ball og med økende intensitet.  Underveis kan trener gi instruksjoner om hvilken fot det skal føres med, innside, utside, såle, rettvendt og føre baklengs.
Oppvarmingen brukes for å aktivere kroppen og redusere skaderisikoen for resten av økten
45 minutt

Hoveddel

Ballkontroll


Trener setter opp kjegler i slalåmformasjon. Spillerne skal føre ballen med kontroll gjennom kjeglene. Treneren kan også utfordre spillerne på å løfte blikket og orientere seg underveis Underveis kan de få føringer som:

  • Bestemt fot de skal bruke
  • Innside
  • Utside
  • Såle/step

Tips: Det kan arrangeres stafetter mellom stasjonene, tidtaking etc.

Spillerne får jobbet med ulike teknikker for føring av ball, samt det å ha kontroll på den under forskjellige betingelser

 Pasning/mottak/medtak

Spillerne går to og to sammen. Trener setter opp 2 kjegler med en halv meters avstand. Spillerne står på hver sin side av kjeglene. Ballen skal flyttes rundt kjeglene ikke mellom. Dvs når man mottar ball må man ta et tuch til siden, for så å spille ballen fra seg til lagkameraten. 

Bytt hvilken vei øvelsen går underveis.

Tips: Kan arrangere konkurranse der man teller antall vellykkede runder innen en viss tid.

Spillerne får utfordret ulike ferdigheter i pasningsspillet. Presisjon og nøyaktighet, kombinert med god kvalitet på utførelsen kreves for å lykkes med øvelsen.

Fotballtennis
Spillerne deles inn i par. Trener setter opp en bane i rektangulær form og en midtstrek. Spillerne konkurrerer mot hverandre, og ballen kan maks sprette 1 gang på egen banehalvdel.
Øvelsen setter ulike tekniske ferdigheter i fotballspillet inn i en konkurransesituasjon. I tillegg blir utøvernes mentale ferdigheter utfordret og testet da de må holde roen og være konsentrerte for å lykkes med øvelsen
15 minuttAvslutningNedjogg/uttøying
Igangsette restitusjonsprosesser samt redusere risikoen for skader.