Målsetting med sportsplanen

Sportsplanen skal være et styrende dokument for styret, trenere, lagledere, spillere og foreldre som forteller hvordan fotballaktiviteten i Holmlia Sortsklubb fotball skal drives. Planen skal gi trenere og ledere et godt fundament og en rettesnor for aktiviteten.

Sportsplanen beskriver utviklingen fra oppstart for 1. klassinger til seniorfotball i klubben. I sportsplanen presenteres klubbens strategi, organisering, målsettinger og tiltak som gjelder for barnefotball fra 6 til 12 år, ungdomsfotball fra 13 til 16 år og junior- og seniorfotball fra 17 år til voksne på gutte- og jentesiden.

Slik skal sportsplanen fungere som styringsverktøy for planlegging, gjennomføring og evaluering av sportslige tiltak, treneransettelser, utvikling av anlegg og kommunikasjon ut mot klubbens medlemmer og frivillige. Planen skal bidra til trygghet, trivsel og god samhandling mellom alle involverte.

Klubbens visjon er Holmlia Sportsklubb skaper idrettsglede for alle

Våre verdier

• Romslighet: Vi skal være en inkluderende klubb og gi tilbud ut fra den enkeltes forutsetning.
  • Rettferdighet: Vi skal alltid arbeide for gode holdninger.
  • Entusiasme: Vi skal ha kompetente ledere, trenere og ansatte som sørger for god aktiviteter.

Målsetting for aktiviteten

Holmlia Sportsklubb er en breddeklubb som gir barn og unge i lokalmiljøet et godt tilbud om fotballaktiviteter. Vårt fokus er å skape fotballglede og få flest mulig med lengst mulig, samtidig som vi ønsker å drive ferdighetsutvikling. Utvikling skal skje som del av et planlagt løp som tar hensyn til den enkelte spiller og klubben. Både kamper og treninger er viktige arenaer for fotballglede og utvikling. Utviklingsarbeidet skal skje i samarbeid mellom styret, sportslig ledelse og trenere.

Holmlia Sportsklubb er kjent som en klubb som utvikler mange talenter. Det ønsker vi å fortsette med. Vi ønsker at vårt juniorlag og A-lag skal være klubbens flaggskip og et interessant og ambisiøst mål å strekke seg etter for våre yngre spillere, slik at vi kan beholde spillere så lenge som mulig i klubben.  Vi ønsker å bygge et juniorlag og A-lag som gjør det mulig å utvikle spillere til de øverste nivåer i landet. Klubbens målsetting er å ha et seniorlag i 3. divisjon, lag i junior- og ungdomsfotball fra 13 til 16 år som spiller på øverste nivå i sine klasser.

I sportsplanen presenteres overordnede mål for jente- og guttefotballen. Målene skal være styrende for de tiltak som blir gjennomført i klubben de kommende årene. Målene er delt opp i

Sosiale mål

• Holmlia Sportsklubb skal være et inkluderende idrettslag som gir tilbud om varierte idrettsaktiviteter for hele Holmlias befolkning.
  • Holmlia Sportsklubb skal utvikle seg til å være et veldrevet idrettslag med kompetente tillitsvalgte hvor våre aktive opplever sportslig utvikling i et sosialt felleskap.
  • Holmlia Sportsklubb skal være synlig i lokalmiljøet.

Utviklingsmål - individuelle

• Utvikle to-tre spillere til spill på Holmlias A-lag hvert år
  • 70 prosent av spillerne på Holmlias A-lag skal være av klubbens egenutviklede spillere, som har trent og spilt for klubben siden ungdomsfotballen
  • 60 prosent av spillerne på Holmlias A-lag skal være av klubbens egenutviklede spillere som har trent og spilt for klubben siden barnefotballen
  • Ha spillere på alle årganger (jenter/gutter) som blir tatt ut til å delta på kretslagsaktivitet hvert år
  • Ha minst en spiller hvert femte år som spiller på høyere nivå (eliteserie eller utenlandsk klubb)

Resultatmål - lag

• G15 og G16 skal spille på det høyeste nivå i sin aldersgruppe
  • G19 skal være kvalifisert og delta i interkretsserien
  • Menn senior skal spille for opprykk til 3. divisjon

For å nå disse målene vil klubben ha fokus på følgende tiltak

• Skape og tilby treningsarenaer for utvikling av hele spillere (årgangstreninger, lagstreninger, akademitrening og spillerutviklingstreninger), og fotballtreninger som er tilpasset spillernes fotballferdigheter og motivasjon.
  • Skape og tilby kamparenaer som gir forutsetninger for utvikling av hver spiller.
  • Utvikle en felles treningsog spillefilosofi for alle lag i klubben. Planen skal sikre en helhetlig progresjon med tydelige mål og strategier for hva som skal læres i ulike faser.
  • Rekruttere ambisiøse og fotballfaglig sterke trenere.
  • Aktiv tilby hospitering av de beste spillerne fra yngre til eldre lag, og fra jente- til guttelag.
  • Utvikle fotballanlegg som muliggjør nok kvalitetstrening og kamper både sommer og vinter.

Fair Play

Fair play er samlebegrepet for vårt verdiarbeid. Fair play-arbeidet er grunnlaget for vårt omdømme og våre handlinger, og synliggjør hvordan fotballen tar en oppdragende rolle overfor barn og ungdom. Fair play handler om overordnede verdier, respekt for andre mennesker og om å forsterke vennskap.

Dette fokuset på etikk gjør fotballen til den viktigste aktøren i holdningsarbeid ved siden av hjem og skole. Fair play handler om det som skjer på og utenfor fotballbanen, og er den verdi-baserte normen som skal gjennomsyre all aktivitet på alle nivåer, herunder respekt for, og etterlevelse av gjeldende regelverk, retningslinjer og verdisett.

Mer om Fair Play i fotballen.

Forankring og evaluering

Sportsplanen skal forankres hos trenere på alle nivåer i klubben gjennom trenerforum. Planen evalueres en gang pr år etter sesongslutt.  Evaluerings-arbeidet ledes av en representant fra fotballstyret i tett samspill med sportslig leder, trenere og lagledere. Forslag til endringer behandles i fotballstyret.